RAHAVIIKKO 20.–24.3.2023

Peruskouluissa ja toisella asteella opiskeleville (lukiot ja ammatilliset oppilaitokset) tarkoitettu Rahaviikko järjestetään jälleen 20.–24.3.2023. Vuonna 2022 Rahaviikko järjestettiin 21.–25. maaliskuuta.

Tilaisuudella ei ole kaupallisia tavoitteita, viikon ohjelmat ovat maksuttomia eikä osallistuminen velvoita mihinkään. Rahaviikon ohjelmia voi seurata myös muut kuin opiskelijat.

Rahaviikko (Global Money Week) tarjoaa oppilaitoksille valmiit opetussisällöt nuorille tärkeistä taloustaidoista. Materiaali koostuu verkkoluennoista, peleistä ja erilaisista tehtävistä. Teemaviikon ohjelmia voi hyödyntää reaaliaikaisesti kerralla tai myöhemmin osissa esimerkiksi osana itsenäistä opiskelua. Ohjelma jää siis näille verkkosivuille käytettäväksi myös jälkikäteen.

Ilmoittaudu vuoden 2023 Rahaviikolle tästä.

 

OHJELMA 2023

Ma 20.3. – Koukus rahaan? Yrittämistä kehiin!

Ti 21.3. – Taloustaidot digiympäristössä

Ke 22.3. – Vastuullinen kuluttaminen

To 23.3. – Säästäminen ja sijoittaminen

Pe 24.3. – Lainat, vakuutukset ja eläkkeet

 

Talousosaamista edistävät organisaatiot yhdistävät voimansa

Suomessa tapahtuman koordinaattorina toimii Pörssisäätiö ja suojelijoina Opetushallitus ja Suomen Pankki. Sisällöntuottajina on mukana useita talousosaamista edistäviä organisaatioita kuten Finanssiala ry, Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Martat, Nuori Yrittäjyys, Takuusäätiö sekä Talous ja nuoret TAT. Kampanjan kansainvälinen pääjärjestäjä on taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD ja sen talouskoulutuksen verkosto Network on Financial Education (INFE). Kaikkiaan mukana on ollut lähes 180 maata.