RAHAVIIKKO 18.–22.3.2024

Peruskouluissa ja toisella asteella opiskeleville (lukiot ja ammatilliset oppilaitokset) tarkoitettu Rahaviikko järjestetään jälleen 18.–22.3.2024.

Tilaisuudella ei ole kaupallisia tavoitteita, viikon ohjelmat ovat maksuttomia eikä osallistuminen velvoita mihinkään. Rahaviikon ohjelmia voi seurata myös muut kuin opiskelijat.

Rahaviikko (Global Money Week) tarjoaa oppilaitoksille valmiit opetussisällöt nuorille tärkeistä taloustaidoista. Materiaali koostuu verkkoluennoista, peleistä ja erilaisista tehtävistä. Teemaviikon ohjelmia voi hyödyntää reaaliaikaisesti kerralla tai myöhemmin osissa esimerkiksi osana itsenäistä opiskelua. Ohjelma jää verkkosivuille käytettäväksi myös jälkikäteen.

RAHAVIIKKO 2024 -TEEMAT

Rahaviikon kokonaisuus koostuu neljästä eri teemasta, jotka perustuvat EU:n ja OECD:n kirjaamiin talousosaamisen osa-alueisiin:

  • Raha ja kuluttaminen
  • Oman talouden hallinta
  • Riski ja tuotto
  • Toimintaympäristö

Kunkin teeman pohjalta on rakennettu erilaisia oppimateriaaleja, jotka sopivat käytettäväksi alakoulujen, yläkoulujen tai 2.asteen opetuksessa.

Talousosaamista edistävät organisaatiot yhdistävät voimansa

Suomessa tapahtuman koordinaattorina toimii Pörssisäätiö ja suojelijoina Opetushallitus ja Suomen Pankki. Sisällöntuottajina on mukana useita talousosaamista edistäviä organisaatioita kuten Finanssiala ry, Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Martat, Nuorten yrittäjyys ja talous NYT, Takuusäätiö, Talous- ja velkaneuvonta, Ulosottolaitos sekä Valtiokonttori. Kampanjan kansainvälinen pääjärjestäjä on taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD ja sen talouskoulutuksen verkosto Network on Financial Education (INFE). Kaikkiaan mukana on ollut lähes 180 maata.