RAHA JA KULUTTAMINEN -YLÄKOULUT

Maksaminen | Vastuullinen kuluttaminen

Raha ja kuluttaminen -teemasta on yhteensä kolme yläkouluille soveltuvaa tehtäväkokonaisuutta. Voit valita alta omalle ryhmällesi sopivimmat sisällöt. Sisällöt ovat käytettävissä myös myöhemmin, aina vuoden 2024 loppuun saakka.

__________

1. Tavaroiden ja palveluiden digitaalinen maksaminen | Kilpailu- ja kuluttajavirasto

  • Ostajan askeleet -peruskurssi + tentti
  • Arvioitu aika: 45 minuuttia

Ostajan askeleet -peruskurssilla tutustutaan kuluttajan toimintaympäristöön ja opitaan tärkeitä taitoja raha-asioiden hoitamisesta ja kuluttajuudesta. Kurssin päätteeksi omaa osaamistaan voi testata tentin avulla.

Klikkaa kurssille

_________

2. Vastuullinen kuluttaminen Nuorten yrittäjyys ja talous NYT

1) Pelataan tarinallisen Taloussankari-pelin kolme ensimmäistä lukua

2) Toiminnallinen janatehtävä omasta rahankäytöstä

__________

3. Väittämäkortit kuluttamisesta | Martat ja Takuusäätiö

  • Keskustelukortit
  • Arvioitu aika: 30-45 minuuttia

Kahdeksan väittämäkorttia kuluttamisesta ja kestävyydestä. Väitteisiin ei ole oikeita vastauksia, vaan tarkoitus on pohtia väitteitä yhdessä keskustellen

Ohjeet: Kortteja voit käyttää toiminnallisesti liikkumalla tilassa tai ulkona sen mukaan, mitä mieltä on väitteestä. Opettaja voi lukea väitteitä yksi kerralla ääneen koko ryhmälle tai kortit voi tulostaa oppilaiden muodostamille pienemmille ryhmille keskusteltaviksi. Väittämän toiselta puolelta löytyy lisäkysymyksiä ja tietoa väittämästä keskustelun tueksi. Lopuksi voitte tehdä väittämäkorteista palautejanan ja pohtia, mitä saitte tehtävästä ja yhteisestä keskustelusta irti.

Ohje tulostamiseen: Kun tulostat väittämäkortteja kaksipuoleisena, valitse käännä pitkän reunan ympäri. Näin saat tulostettua kortit oikein.

Avaa väittämäkortit