RAHAVIIKKO 21.–25.3.2022

Yläkoulussa ja toisella asteella opiskeleville (lukiot ja ammatilliset oppilaitokset) tarkoitettu Rahaviikko järjesttiin vuonna 2022 maaliskuun 21.–25. päivä. Vaikka varsinainen tapahtumaviikko oli jo, materiaalit ovat edelleen kaikkien käytettävissä tällä sivustolla. Jokaiselle päivälle on oma teemansa.

Tilaisuudella ei ole kaupallisia tavoitteita, viikon ohjelmat ovat maksuttomia eikä osallistuminen velvoita mihinkään. Rahaviikon ohjelmia voi seurata myös muut kuin opiskelijat.

Rahaviikko (Global Money Week) tarjoaa oppilaitoksille valmiit opetussisällöt nuorille tärkeistä taloustaidoista. Materiaali koostuu verkkoluennoista, peleistä ja erilaisista tehtävistä. Teemaviikon ohjelmia voi hyödyntää reaaliaikaisesti kerralla tai myöhemmin osissa esimerkiksi osana itsenäistä opiskelua. Ohjelma jää siis näille verkkosivuille käytettäväksi myös jälkikäteen.

 

OHJELMA

Ma 21.3. – Taloustaidot digiympäristössä

Ti 22.3. – Vastuullinen kuluttaminen

Ke 23.3. – Säästäminen ja sijoittaminen

To 24.3. – Lainat, vakuutukset ja eläkkeet

Pe 25.3. – Yrittäjyydestä uravaihtoehto

 

Talousosaamista edistävät organisaatiot yhdistävät voimansa

Suomessa tapahtuman koordinaattorina toimii Pörssisäätiö ja suojelijoina Opetushallitus ja Suomen Pankki. Sisällöntuottajina on mukana useita talousosaamista edistäviä organisaatioita kuten Finanssiala ry, Kilpailu- ja kuluttajavirasto, Martat, Nuori Yrittäjyys, Takuusäätiö sekä Talous ja nuoret TAT. Kampanjan kansainvälinen pääjärjestäjä on taloudellisen yhteistyön ja kehityksen järjestö OECD ja sen talouskoulutuksen verkosto Network on Financial Education (INFE). Kaikkiaan mukana on ollut lähes 180 maata.