PE 25.3.2022 – YRITTÄJYYDESTÄ URAVAIHTOEHTO

Nuori Yrittäjyys ry

HUOM! Muista päivittää selain aina ohjelmanumeroiden alkamisajankohtana – materiaalit päivitetään sivuille muutamaa minuuttia ennen kunkin ohjelmanumeron alkua.

 

Klo 8.15-8.30 – Aamunavaus 

Linjoilla nuoret yrittäjät ja NY-alumnit Aatu Veikkola ja Otto Rantanen – ROCK ROCK!

 

Klo 9.30-10.30 – Nuorten yrittäjien haastattelut

Lauteilla Aatun ja Oton kanssa yrittäjät: AIM Visualin Sonja Eid (NY alumni) ja Laavu Performance Oy:n Rami Ibrahim. Tule kuuntelemaan, mikä yrittäjyydessä viehättää, miten päästä alkuun ja mistä palikoista kaikki rakentuu.

 

Klo 12.30-13.30 – Työpaja: Tunnista omat yrittäjyystaitosi

Miten Pinjasta tuli influensseriyrittäjä Pinkku Pinsku? Entä tunnistatko omat yrittäjyystaitosi? Näihin kysymyksiin saat vastaukset tämän työpajan Uskalla Yrittää- podcastjakson ja yrittäjyystestien avulla!

1. Työpajan aloitus

2. PodTask -tehtävä

Lataa tehtävämateriaalit tästä ja jaa oppilaille kysymystehtävä joko oman koulunne oppimisympäristössä tiedostona tai printattuna. Jaa oppijoille myös podcast-jakson linkki tästä.  Materiaalista löytyy oppijoiden tehtävätiedoston lisäksi myös vastaustiedosto opettajalle tehtävän tarkistamista varten.

3. Testaa yrittäjyysvalmiutesi!

Pyydä oppijoita tekemään Suomen yrittäjien yrittäjyystesti täältä. Keskustelkaa ryhmässä testin tuloksista ja sen herättämistä fiiliksistä. Pohtikaa myös mitä yrittäjyys tarkoittaa teille ja voiko yrittäjäksi syntyä? Entä mitä erilaisia uskomuksia yrittäjyyteen ja yrittäjiin nuorilla on?